Thursday, March 01, 2007

After a night in le Marin - a large and very full anchorage (we thought about Nomad ...!), we went shopping.

The first trip was to the boulangerie - fresh baguettes!!!! Then an extended breakfast - we were ready for a hard day of life in the tropics.

What do you want more: You jump into the dinghy and drive up to the supermarket take a shopping card, and serious shopping could begin. We had a week ahead of us, and this was one of the best places to fill up the boat, get wine, rum - everything.

Ma première expédition d’épicerie fut au supermarché CHAMPION...Heiner et Peter sont venus me rejoindre plus tard. Ah! J’étais fébrile tellement que j’étais excitée! Des fromages, des vins, des yaourts et fromages frais, des légumes inconnus et intrigants...Il y avait ce jour la des Christophenes (aussi appelées Chayotes) en vente: j’ai évidemment demande a deux clientes de m’instruire sur la chose....je n’en ai acheté qu’une, ne sachant pas trop a quoi m’attendre !

First round went fast - we knew what we wanted, and in not time was the dinghy full.

The next round for some small items we thought we may also want to have, was soooooo much slower. The store was going to close at noon - Carnival - and every man and women on the island must have decided to engage in some last minute shopping - with the cashier working on island time. Marleyne had enough time to make acquaintances in the store - she felt like "at home" in her French environment (just much hotter!).

Ouais, Heiner faisait la queue...il y avait au moins 20 personnes devant et autant derrière...je me suis donc permise quelques escapades au travers cette foule bigarrée...mais très patiente...j’ai déniché quelques merguez, d’autres fromages, et fait la causette avec le monsieur sur la bière locale...très sympa!

Making it back to the boat, up came the anchor and we left for St. Anne a few miles down the bay - to go swimming and to relax (meaning: enjoying one of the many good red wines we had bought!).

Le bateau Aquataurus avait une cale bien garnie avec des conserves de bonne qualité (tomates, champignons, haricots, couscous, et de petits cartons avec de la crème fraîche...)...essentiels si on veut être capable de mijoter de bons petits plats même s’il n’y pas d’épicerie dans le coin. Mais ca reste quand même un challenge de trouver ustensiles et aliments sur un bateau qu’on ne connaît pas...

No comments: