Thursday, February 18, 2010

There are places that one never tires of seeing...we have been often in Saint-Pierre and almost as often to its Despaz Distillery. The setting of this Rum Distillery at the feet of Mount Pelee is breathtaking and we love sitting under the giant rubber tree to sip sugar cane juice....fresh from the mills. The collecting of sugar cane began last week, with Lent..and will last 5 months...there was intense activity at our last visit. 25,000 of rum are produced every day!

Nous revenons avec tellement de plaisir a Saint-Pierre, a cause de son marche du samedi, de son poulet boucane, de la gentillesse des Saint-Pierrois, et de la Distillerie Despaz! Cette Distillerie aux pieds de la Pelée est tout simplement enchanteresse et invite aux rêveries malgré l’intensité des travaux puisque la récolte de la canne a débuté le jour du commencement du Carême! Elle durera encore 5 mois...et chaque jour, 25,000 litres de rhum y seront produits! Comme dans nos visites précédentes, nous avons deguste du jus de canne frais avant d’aller goûter les ti-punchs offerts aux visiteurs!

No comments: